Nederlanders mogen weer naar de Canarische Eilanden reizen

door admin
Nederlanders mogen weer naar de Canarische Eilanden reizen

Ook reizen naar Griekenland zijn weer mogelijk nu het reisadvies voor de Griekse eilanden van oranje naar geel gaat. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie laten weten aan De Telegraaf. De Canarische Eialnden liggen voor de kust van West-Afrika en ver van het vasteland van Spanje en dus ook ver van de verslechterende coronasituatie daar. De besmettingen zijn er flink teruggelopen de laatste weken. De reisindustrie is blij met het besluit en er komen onmiddellijk meer vluchten naar Gran Canaria, Tenerife en de kleinere eilanden. Ook van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk mogen mensen weer naar de Canarische Eilanden. Vanzelfsprekend blijven daar alle maatregelen van kracht om het virus in te dammen. Mensen dienen afstand te houden en overal op straat en in openbare en voor publiek toegankelijke ruimten mondkapjes te dragen. 

Tom Smulders, voorzitter van de commissie Toerisme en Veiligheid van de horecafederatie op de Canarische Eilanden (FEHT), gaf maandag volgens Canarias Noticias aan verheugd te zijn over het Nederlandse besluit. Wel waarschuwt hij voor de noodzaak voorzichtig te zijn en zeer goed te blijven zorgen voor het laaghouden van het huidige besmettingsniveau. 

De belangrijkste touroperators voor de Canarische Eilanden zijn TUI en Sunweb. TUI heeft eigen vliegtuigen en Sunweb zal vier vliegtuigen naar de eilanden laten vliegen. Smulders zou het wenselijk vinden als alle reizigers een virustest laten afnemen in hun land van herkomst voor ze op het vliegtuig stappen en een test te doen voor de terugreis. ‘Alleen met dergelijke controles en een verantwoordelijke houding van de bevolking kunnen de eilanden een veilige toeristische bestemming blijven en kan de toeristische sector en daarmee de economie van de eilanden weer herstellen’, aldus Smulders.

Dit vind je misschien ook leuk