Britten kiezen Mallorca als de nummer 1 vakantiebestemming

door admin
Britten kiezen Mallorca als de nummer 1 vakantiebestemming

Mallorca blijkt consequent bovenaan de lijst van Britse vakantiegangers te staan. Waarom Mallorca zo’n hit is bij de Britten is niet moeilijk in te zien. Het eiland heeft prachtige stranden, fantastische bergen en genoeg dingen om te doen voor groepen, gezinnen of koppels.

Niet alles is toeristisch op het Balearische eiland. Genoet delen van het eiland zijn nog steeds stil, vredig en authentiek. Er liggen kleine vissersdorpjes weggestopt van de drukte, natuurparken, wandelgebieden en schilderachtige dorpjes in de bergen.

Mallorca is voor iedereen geschikt en als je meer het binnenland in trekt, ervaar je een heel andere kant van het eiland dan de zeer toeristische kant die bij de meeste als eerste op het netvlies verschijnt.

Volgens een online peiling van de lokale krant Majorca Daily Bulletin verkoos 85% van de ondervraagden Mallorca boven Griekenland. Toch heeft Griekenland door de huidige coronavirusbeperkingen al veel Britten kunnen aantrekken die al geboekt hebben voor de komende zomer.

Griekenland is dit jaar ook de favoriete bestemming voor Duitsers, zoals eerder gemeld op deze site. De luchthaven van Palma meldde: “Het voorstel dat de Balearen een ideale bestemming zou zijn om te pionieren met het voorgestelde vaccinatiepaspoortsysteem, werd gedaan tijdens een bijeenkomst met de nationale minister van toerisme Reyes Maroto en de Spaanse staatssecretaris voor toerisme, Fernando Valdés. De regering van de Balearen heeft de Spaanse regering kennelijk aangeboden om met het vaccinatiepaspoort te experimenteren.

Dit zou betekenen dat de Balearen opnieuw een van de eerste bestemmingen zouden kunnen zijn die openstaan ​​voor internationaal toerisme. Mallorca heeft immers vorig jaar al ervaring opgedaan met het toeristische pilotplan. De regering van de Balearen heeft verklaard zich in te willen zetten voor veilig toerisme voor iedereen die op de eilanden woont en deze bezoekt. Dit is de reden waarom ze zo graag een  gezondheidspaspoort willen ontwikkelen. Zoiets vormt namelijk een goede vorm van toegangscontrole tot de eilanden voor degenen die al zijn ingeënt tegen Covid-19.

“De lokale overheid van Mallorca hoopt tegen eind juni 70% van de lokale eilandbevolking gevaccineerd te hebben, afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Om dit doel te realiseren is er al infrastructuur aangelegd. Maroto sprak eerder haar steun uit voor een vaccinatiepaspoort (of certificaat) systeem.

In een toespraak schetste de Britse premier Boris Johnson gisteren zijn  “corona-routekaart uit lockdown”. Elke fase in de routekaart zal worden herzien, maar als de infectiecijfers laag blijven, wordt het bevel om thuis te blijven op 29 maart opgeheven. Zelfstandige vakanties binnen het VK worden al vanaf 12 april toegestaan. Johnsono hoopte ook dat internationale reizen vanaf 17 mei weer in overweging kunnen worden genomen, waarbij bijna alle beperkingen op 21 juni zijn opgeheven. Dit ziet er veelbelovend uit voor Mallorca.

Dit vind je misschien ook leuk