Veel Nederlanders willen het liefste een buitenlandvakantie in de zomer

door admin
Veel Nederlanders willen het liefste een buitenlandvakantie in de zomer

Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Uit de gegevens blijkt dat er steeds meer belangstelling is voor all-inclusive-resorts op de Spaanse en Griekse eilanden en in Turkije.

Anderzijds wil een veel groter deel van de Nederlanders de komende zomer juist in eigen land blijven (45%). Van invloed daarop is vooral de onzekerheid rond het coronavirus en beperkende maatregelen als gevolg daarvan in verschillende vakantielanden. Volgens de Telegraaf blijkt dit uit het feit dat massaal vakantiehuisjes, plekken op vakantieparken en campings in Nederland worden geboekt. 

Veel mensen wachten nog even af met boeken, maar het aantal boekingen blijkt iets toe te nemen. Inmiddels heeft ongeveer 22% van de mensen al iets geboekt ten opzichte van 15% aan het begin van het jaar.

Britten boeken zomervakantie ondanks voorzichtige aanpak van regering

Ondanks de terughoudende aanpak van de Britse premier, die gisteren nog de woorden ‘we zijn er nog niet’ sprak, meldt de Britse low cost luchtvaartmaatschappij Jet2 dat het vertrouwen in internationale reizen ‘door het dak gaat’. Volgens Tourinews.es blijkt uit eigen onderzoek van Jet2 dat 52% van zijn gebruikers heel graag een buitenlandvakantie boekt deze zomer.

Op zijn vroegst kunnen Britse staatsburgers weg op 17 mei. Dan is – als alles goed gaat – het uitreisverbod voor Britten opgeheven. ‘Maar ik wil niet de moeilijkheid onderschatten die we zien in sommige van de bestemmingslanden waar mensen naartoe willen. We willen immers niet dat het virus vanuit het buitenland opnieuw in dit land wordt geïmporteerd’, aldus Johnson.

Veel landen, waaronder Spanje, hebben aangekondigd dat ze Britse toeristen ‘met open armen’ zullen verwelkomen zodra ze mogen reizen. Dit verhoogde het vertrouwen en dat vertaalde zich voor Jet2 in een toename van het aantal boekingen sinds maart. Daarom heeft de vliegmaatschappij het aantal stoelen op een aantal populaire bestemmingen, waaronder Spanje, verhoogd.

Dit vind je misschien ook leuk