Sexting populairder in Spanje tijdens pandemie

door admin
Sexting populairder in Spanje tijdens pandemie

Daarmee lijkt sexting een alledaags fenomeen te zijn geworden in het leven van veel Spanjaarden. De pandemie heeft duidelijk een grote rol in de behoefte aan sexting gespeeld, want 59 procent van de ondervraagden geeft aan sinds maart vorig jaar vaker seksuele berichten te versturen. Het onderzoek werd uitgevoerd door datingplatform AdaptaUnTío. 

Samentrekking van sex en texting

Het woord ‘sexting’ is een samentrekking van de Engelse woorden ‘seks’ en ‘texting’, wat in de basis inhoudt het vesturen van seksuele teksten, maar waaronder ook het vesturen van erotische foto’s, video’s, audioberichten of een combinatie daarvan wordt verstaan. 

Directeur Laura Solé van AdaptaUnTío vindt het vanzelfsprekend dat in het huidige beeldschermtijdperk steeds vaker de mobiele telefoon gebruikt wordt voor het aangaan van relaties en het uiten van emotionele behoeften. Sexting biedt volgens Solé de mogelijkheid om zich op creatieve en digitale wijze tot anderen te verhouden. Dat moet volgens haar wel altijd op een verantwoorde manier voor jezelf, maar ook voor de ontvanger van je bericht gebeuren. 

Beeldmateriaal niet per se opwindender

Voor 70 procent van de ondervraagde Spanjaarden blijkt het uitwisselen van seksueel getinte berichten dus opwindend te zijn, zowel met als zonder beeldmateriaal. Het beeldmateriaal is zelfs van ondergeschikt belang, want van deze 70 procent geeft maar 7 procent aan dat beelden de opwinding voor hen versterken. 

Ruim de helft van ‘sextingers’ kent geen gêne voor onbekenden

Sexting wordt in Spanje niet alleen gepraktiseerd binnen de vaste relatie, maar wordt ook gebruikt om te communiceren of te flirten met lossere contacten. Dat gebeurt zelfs vaker, want 71 procent van de ondervraagden die aangaf aan sexting te doen, doet dit met een losse sekspartner, versus 29 procent die dat doet met zijn of haar vaste partner. 53 procent van de ondervraagden kent zelfs geen enkele gêne om erotische foto’s of berichten naar onbekenden te sturen. De overige 47 procent geeft aan nooit een intieme foto of seksuele tekst naar een onbekende te zullen sturen. 

Op het platform AdaptaUnTío is het plaatsen van een naaktfoto niet toegestaan. Wat leden daarna onderling met elkaar delen kan Solé niet controleren. Daarom adviseert zij er goed over na te denken voordat je seksueel getinte beelden verstuurt, want deze beelden kunnen altijd in verkeerde handen terechtkomen. Verzeker jezelf er dus van dat de persoon die jouw bericht ontvangt betrouwbaar is, en niet onbelangrijk: dat deze persoon de seksueel getinte boodschap ook daadwerkelijk wenst te ontvangen. Verder adviseert Solé alleen beeldmateriaal te delen waarmee de identiteit niet is te achterhalen, dus laat het gelaat of andere persoonlijke kenmerken als tatoeages altijd buiten beeld. 

Dit vind je misschien ook leuk