Wolkbreuk in Cartagena: 23 mensen moeten uit hun auto worden gered

door admin
Wolkbreuk in Cartagena: 23 mensen moeten uit hun auto worden gered

Hulpdiensten, waaronder de brandweer, hebben 23 inzittenden uit hun voertuigen moeten bevrijden, hieronder een van de lokale politie die een melding had opgevolgd en vervolgens zelf in de problemen raakte, aldus bronnen bij 112 in de krant La Verdad de Murcia. 

De waterhoos die rond 22 uur op zaterdag plaatsvond, zorgde ervoor  dat verschillende huizen en garages onder water kwamen te staan, vooral in Los Dolores, en in de gemeenten La Asomada en Santa Ana, waarbij 33 meldingen werden ontvangen dat het water door het noodcoördinatiecentrum moest worden afgevoerd.

Bovendien ontving telefoon 112 39 oproepen met betrekking tot inzittenden van 23 voertuigen die vastzaten door het stijgende water in straten en snelwegen, en die werden beantwoord door de brandweer van Cartagena.

Ook moest ingegrepen worden bij twee lokale politieagenten die twee minderjarigen te hulp waren gekomen. De kinderen zaten vast in een ondergelopen auto in La Aljorra naast de San Isodoro de los Dolores school en moesten door de ramen uit het voertuig komen. De patrouillewagen waarmee de agenten hun hulp zouden bieden, stond ook onder water nadat hij door een te diep gedeelte van de weg was gereden, wat op dat moment niet waarneembaar was. Desondanks slaagden de politieagenten erin de minderjarigen te redden. In totaal zijn er vijftien mensen uit hun voertuigen gered.

Obstakels op de openbare weg

Daarnaast traden de brandweerlieden van Cartagena in 14 gevallen op met betrekking tot obstakels op de openbare weg, waaronder twee omgevallen grote bomen op de N-301 in het traject tussen Santa Ana en Miranda, die pas na ruim een uur hard werken, verwijderd konden worden. 

Net tijdens eerdere episodes van hevige neerslag, blijft de Sifón-snelweg afgesloten. Daar viel meer dan 100 liter per vierkante meter, volgens de brandweer van Cartagena.

Lees ook: Woestijnvorming in Spanje ‘alarmerend’

Dit vind je misschien ook leuk