30 procent van de Spanjaarden annuleert vakantie door inflatie

door admin
30 procent van de Spanjaarden annuleert vakantie door inflatie

De inflatie, deels gevoed door de brandstofcrisis en stijgende prijzen in het algemeen hebben ertoe geleid dat 30% van de Spanjaarden deze zomer hun vakantie heeft geannuleerd. Meer dan de helft zoekt naar goedkopere accommodaties dan in andere jaren. Dat blijkt uit een onderzoek van het wereldwijde marktonderzoeksbureau Appinio, geciteerd door Europa Press.

Vakantie uitgesteld of ingekort

Terwijl 30% van de Spanjaarden ervoor heeft gekozen om hun vakantiereizen direct te annuleren, zegt 40% dat ze hun zomervakantieplannen hebben moeten uitstellen vanwege hogere prijzen. 57% heeft hun vakantie om dezelfde economische reden ingekort.

Een ander opvallend feit is dat de overgrote meerderheid van de Spanjaarden hun vakantie in Spanje zal doorbrengen (79%). Slechts 7% heeft het plan om naar een bestemming buiten Europa te reizen.

24% van de respondenten gaat de eerste twee weken van augustus op vakantie. 19% heeft besloten nergens heen te gaan. Van degenen die wel gaan, is 34% van plan dit voor een periode van zes tot acht dagen te doen en 30%, van twee tot vijf dagen, terwijl 2% slechts één dag eropuit trekt.

De bestemmingen waar de meeste vraag naar is zijn die van ‘zon en strand’: Andalusië (31%), Valenciaanse Gemeenschap (23%), Catalonië (14%), Galicië (13%) en de Canarische Eilanden (12% ).

Van alle Spanjaarden die op vakantie gaan, kiest 53% ervoor om hun vakantie in een hotel door te brengen, vergeleken met 6% die besluit om in een caravan of camper te verblijven.

Bekijk ook: De 25 beste campings in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk