Madrid geeft groen licht voor nieuw stadion Real Madrid

door admin
Madrid geeft groen licht voor nieuw stadion Real Madrid

Het stadion krijgt een dak dat al naar gelang de weersomstandigheden dicht en open kan en er komt ruimte in het stadion voor een winkelcentrum en wellicht ook voor een hotel. In 2016 stak het hooggerechtshof een stokje voor nóg ambitieuzere plannen voor een vernieuwd stadion voor een 80.000-koppig publiek. Destijds onderzocht de Europese Commissie de club vanwege de verkoop van een stuk land aan de gemeente voor veel meer geld dan het plot waard was. Men vermoedde verkapte staatssteun. In juli 2016 bleek dat het plot inderdaad overgewaardeerd was. Daarop diende de club 20,3 miljoen euro aan de gemeente en aan belasting terug te betalen en gingen de plannen in de kast. 

Er komt nu een soort metalen huls om het huidige stadion heen dat wordt gefinancierd door sponsor IPIC uit Abu Dhabi. De basisstructuur van het huidige stadion Santiago Bernabeu werd in 1947 in gebruik genomen. In 1955 werd het vernoemd naar de toenmalige clubvoorzitter Santiago Bernabeu, die in 1978 overleed. Sindsdien kende het stadion verschillende makeovers, zoals eentje voor in 1982 de Wereldbeker in Spanje werd georganiseerd.

Stadsrivaal Atletico Madrid krijgt eind dit jaar ook een nieuw stadion. Onlangs namen de spelers afscheid van het huidige Vicente Calderon-complex, waar 55.000 toeschouwers in konden. Het wordt afgebroken en er wordt een parkeergarage en appartementencomplexen gebouwd.

Ook FC Barcelona kijkt vooruit naar een nieuw thuis. In 2021 zal de vernieuwing van Camp Nou worden afgerond. Onder de werkzaamheden kunnen er gewoon wedstrijden worden gespeeld. Klik hier om te zien hoe dit stadion er in de toekomst uit gaat zien.

Dit vind je misschien ook leuk