Spanjaard vermist na aanslag Londen

door admin
Spanjaard vermist na aanslag Londen

Drie anslagplegers reden met een bestelbusje in op mensen op de London Bridge. Daarna crashte het busje en sprongen drie mannen eruit om vervolgens op de nabijgelegen Borough Market willekeurig met messen op mensen in te steken. Vlak daarna en iets verderop werden ze alledrie doodgeschoten door de politie. 

Ignacio Echevarría kwam met een groepje vrienden net uit een park waar ze hadden geskateboard toen ze getuigen werden van hoe een man een vrouw neerstak. Volgens zijn vrienden sprong Ignacio van zijn fiets en probeerde de aanslagpleger met zijn skateboard te slaan zodat hij zou ophouden met steken. Het laatste wat zijn vrienden in alle tumult van hem zouden hebben gezien was dat hij op de grond lag. 

Sindsdien is er niets meer van Echevarría vernomen. Hij woont in Londen, waar hij werkt voor de Zwitserse bank HSBC. Een eveneens in Londen woonachtige zus is al met een door HSBC ingehuurde privé-detective langs alle ziekenhuizen gegaan waar gewonden van de aanslag worden verpleegd. Ook is er contact met de politie en de Spaanse ambassade. De familie wijst erop dat Echevarría mogelijk geen ID op zak had omdat hij was wezen sporten. 

Wat volgens de krant El Mundo wel bekend is, is dat de Spanjaard niet op de lijst met doden staat. 

Dit vind je misschien ook leuk