Geen messen meer op lege terrassen in Salamanca

door admin
Geen messen meer op lege terrassen in Salamanca

De universiteitsstad in de gelijknamige provincie in de regio Castilla y León trekt jaarlijks veel bezoekers. Het aantal terrassen neemt met het aantal bezoekers toe. Het initiatief is afkomstig van de lokale politie. Die heeft begin april al een brief doen rondgaan onder de plaatselijke horeca met het verzoek om mee te werken. 

Volgens de krant El País is er begripvol op gereageerd en werken de meeste zaken mee. In tegenstelling tot wat sommige regionale media beweerden, worden er ook geen boetes van 3.000 euro uitgedeeld als een horecazaak besluit niet aan het verzoek gehoor te geven. Een eigenaar verwoordde het als volgt: ‘Een gedekte tafel ziet er mooier en aanlokkelijker uit, maar de veiligheid staat voorop’. 

Dat de politie met deze maatregel komt omdat men bang is voor aanslagen, wordt ontkend. Er is geen specifieke aanleiding voor, maar vanwege het feit dat sommige delen in de stad erg druk bezocht worden en de kans op gedoe en vechtpartijen in gebieden waar veel mensen samenkomen nu eenmaal groter is, besloot de politie tot dit initiatief. 

Dit vind je misschien ook leuk