Er wordt wel gevoetbald dit weekend in Spanje

door admin
Er wordt wel gevoetbald dit weekend in Spanje

De staking was gepland door de vakbond van Spaanse voetbalspelers (AFE) en de Spaanse voetbalbond (RFEF) om de verdeling van de inkomsten uit televisieuitzendingen anders te organiseren. De bonden wilden een staking, om de verdeling van de televisiegelden op een andere manier te organiseren.

De Spaanse regering bepaalde onlangs dat de televisierechten vanaf volgend seizoen collectief verkocht moeten worden, zoals dat ook gebeurt in andere landen zoals Nederland en Engeland. Tot dat moment verkochten de clubs de uitzendrechten individueel, waardoor grote clubs als Real Madrid en FC Barcelona altijd een groot financieel voordeel behaalden. Een voordeel dat vanzelfsprekend doorwerkte in de resultaten van de hoogste teams van deze clubs.

FC Barcelona landskampioen?

Door de beslissing van de rechter is het geschil rond de vorige week aangenomen wet nog niet opgelost. Nu de 37e speelronde in de Spaanse competitie doorgaat, kan FC Barcelona dit weekende landskampioen worden. Daarvoor moet de ploeg van Luis Enrique wel eerst in Madrid Atlético Madrid verslaan.

Dit vind je misschien ook leuk