Augustus beste maand ooit voor toeristisch Spanje

door admin
Augustus beste maand ooit voor toeristisch Spanje

Vorig jaar was dat nog 24 miljoen, dus dat betekent een stijging van 3,2 procent. In de recordmaand augustus kwamen er 9,2 miljoen toeristen. Dat is 296.774 personen per dag, zo blijkt op basis van gegevens verstrekt door het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme die afkomstig zijn van de toeristische organisatie Frontur.

Grote stijging onder Fransen, Aziaten en Britten

Ten opzichte van vorig jaar gaf augustus een stijging van 1,6 procent. Gedurende de eerste 8 maanden van dit jaar was het totaal aantal toeristen dat naar Spanje kwam ruim 47,2 miljoen. Een stijging van 4 procent op jaarbasis. Qua nationaliteiten steeg het aantal Fransen, Aziaten en Britten het hardst. Van alle toeristen kwam 21,9 procent uit andere landen van de EU.

Britten, Fransen en Duitsers

Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar maakten Britten, Fransen en Duitsers 55,4 procent uit van alle buitenlandse toeristen die kwamen. Britten zelf vormden met 10,8 miljoen toeristen 23 procent van het totaal. Dit was een toename van 2,9 procent op jaarbasis. Er kwamen 8,16 miljoen Fransen (+1,2%) en 17,3 procent van het totaal. Tot augustus kwamen ruim 7 miljoen Duitsers. Dat was wel 0,4 procent inder dan in dezelfde periode in 2014. Het aantal Russen dat Spanje bezocht daalde het meest met maar liefst 36,7 minder Russische toeristen dan vorig jaar en een totaal van 675.231.

Populairste bestemmingen

Voor al die toeristen waren Catalonië, de Balearische Eilanden en Andalusië de meestbezochte regio’s van januari tot augustus, ook in die volgorde met respectievelijk 25,7 procent, 18,5 procent en 13,5 procent van het totaal. 

Naar Catalonië kwamen 12,11 miljoen toeristen (+3,8%). Naar de Balearen 8,7 miljoen (+3,1%) en naar Andalusië 6,38 miljoen (+6,6%). Alle Spaanse regio’s zagen het aantal buitenlandse toeristen toenemen in de genoemde periode.

Dit vind je misschien ook leuk