Opnieuw aardbeving bij Melilla

door admin
Opnieuw aardbeving bij Melilla

Volgens de alarmdiensten in de Spaanse enclave Melilla zijn er ditmaal geen incidenten gemeld. De laatste grote beving was op maandagochtend en daarbij raakten 26 mensen gewond en diverse gebouwen beschadigd. Elf gezinnen kunnen nog steeds niet naar hun woning die door de aardbeving beschadigd raakte.

De beving van maandagochtend had diverse vrij zware naschokken. Vorige week donderdag was er eveneens een beving met een kracht van 4,9 op Richters Schaal. Melilla heeft bij de centrale regering in Madrid om 11,9 miljoen euro financiële steun gevraagd in verband met de schade.

Wat doen bij aardbeving?

Als je een aardbeving voelt, zoek dan zo snel mogelijk beschutting onder een stevige tafel of bed. Zorg in elk geval dat je hoofd beschermd is en dat je je goed aan iets stevigs vasthoudt. Is de beving voorbij, ga dan zo snel mogelijk de straat op en zorg dat je een open plek bereikt zover mogelijk van hoge gebouwen vandaan. Zorg dat je altijd een radio op batterijen in huis hebt, functionerende zaklampen, kaarsen en sluit de hoofdschakelaar van het elektriciteitsnetwerk om kortsluiting en brand te voorkomen en draai de de hoofdkraan van de waterleiding dicht. 

Volgens seismoloog Luis Canañas van het Spaanse geografisch instituut (IGN) is de kans dat er meer zware bevingen volgen rond dezelfde plek erg klein, maar niet afwezig

Dit vind je misschien ook leuk