IS pleegt aanslag in Irak op Real Madrid fans

door admin
IS pleegt aanslag in Irak op Real Madrid fans

De fanclub meldde op Facebook dat er naast de dodelijke slachtoffers ook nog twintig gewonden vielen. Het café was populair onder jongeren in Balad, een Iraakse stad ten noorden van Baghdad. In deze stad leven voornamelijk sjiieten. 

 

De zaak was de plek waar de leden van de fanclub van Real Madrid vaak bijeen kwamen om voetbalwedstrijden te kijken. Volgens Reuters stierven twaalf mensen direct bij de aanslag in het café en kwamen er nog vier om het leven toen een van de daders wegvluchtte en zijn bomgordel op een vlakbij gelegen markt liet ontploffen. 

Politieposten

Drie gewapende mannen kwamen het café binnen op donderdagavond en openden het vuur met automatische geweren. De terroristen wisten voor hun aanslag drie politieposten te passeren voor ze bij het café aankwamen.

‘Erg geschokt’

De fancub noemt de aanslag ‘een laffe terroristische aanval. Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse Liga zegt op Twitter ‘erg geschokt’ te zijn vanwege de aanval op fans van zijn club. ‘Het terrorisme valt het voetbal aan’ en ‘we leven mee met de slachtoffers en hun familie’. 

Dit vind je misschien ook leuk