Goed verborgen Chinese drugsbende in Malaga opgerold

door admin
Goed verborgen Chinese drugsbende in Malaga opgerold

De bende wordt verdacht van drugshandel, illegaal elektriciteitsgebruik, valsheid in geschrifte, diefstal met gebruik van geweld en intimidatie en illegaal verblijf. De politie kwam de bende op het spoor nadat verschillende postpakketjes met bestemming Italië waren onderschept waarin zich marihuana bevond.  

De Guardia Civil was op dat moment al bezig met een onderzoek naar een ondergrondse wietplantage in een woning in Mijas. In samenwerking met de Nationale Politie zijn na wekenlang onderzoek ook nog in een aantal andere woningen en een industrieloods wietplantages aangetroffen die 24 uur per dag door hulpjes van de bendeleden onder abominabele leefomstandigheden werden bewaakt en onderhouden.  

Illegaal elektriciteitsgebruik

De bendeleden hadden tunnels gegraven vanuit de woningen om toegang te krijgen tot de elektrische bedrading van de openbare verlichting die ze gebruiken voor hun wietplantages. Volgens de Nationale Politie is dit een nog onbekende en ongebruikelijk werkwijze die het traceren van de drugshandel voor de politie bemoeilijkt. De bendeleden verplaatsten zich in huurauto’s van verschillende autoverhuurbedrijven die ze steeds op verschillende plaatsen parkeerden om de politie om de tuin te leiden. Het huren van de woningen deden de criminelen onder de valse identiteit van hun hulpjes.

Bij de Spaanse veiligheidsdiensten was al enige tijd bekend dat dergelijke drugscriminaliteit, die tot nu toe vooral door bendes met andere nationaliteiten werd gepraktiseerd, ook door Chinese criminelen is overgenomen. Volgens de politie kenmerken de Chinese bendes zich door hun goed verborgen praktijken en hun interne controle.

Voor het politieonderzoek waarbij de negentien criminelen zijn opgepakt, zijn huisdoorzoekingen uitgevoerd in Málaga, Alhaurín de la Torre, Colmenar, Fuengirola en Manilva. Hierbij werden onder andere 9 duizend marihuanaplanten op vier ondergrondse plantages, 19 duizend euro aan contant geld, vier auto’s, een aantal vervalste Chinese paspoorten, mobiele telefoons, verpakkingsmateriaal voor de drugs en benodigdheden voor documentvervalsing aangetroffen.

Dit vind je misschien ook leuk