Brand La Palma nog steeds niet onder controle

door admin

De brand werd veroorzaakt door een 27-jarige Duitser die als kluizenaar in een grot bij El Paso woonde. Hij verbrandde er zijn gebruikte toiletpapier en moest hulpeloos toekijken hoe de wind met de kleine vlammen aan de haal ging en het vuur verspreidde. Hij zit nu vast in afwachting van zijn rechtszaak. 

La Palma is het vijfde grootste eiland van de archipel in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Ruim 6 procent van de grond op het eiland kwam in aanraking met de vlammen. Ondanks dat de brand nog niet onder controle is, lukte het de brandweerkorpsen wel de vlammen weg te houden bij de stadjes Monte de luna en Tigalate. Hier werden voor het weekend uit voorzorg wel ruim 2.500 mensen geëvacueerd. Inmiddels konden zij allemaal weer naar hun woningen terugkeren. Ook inwoners van Fuencaliente zijn weer terug. Het vuur dat woedde op de berg El Cabrito is inmiddels wel gedoofd.

Voor maandag zijn de omstandigheden wel beter en verwacht men dat het vuur onder controle kan komen. De wind is minder hard en de temperaturen zijn licht gedaald. De brandweer werkt nu in de buurt van het dorpje Vila el Mazo, waar het vuur dichtbij is. Hier zijn 50 personen geëvacueerd. Ook nog niet alle mensen uit Las Caletas zijn terug in hun huis.

Dit vind je misschien ook leuk