Spaanse rapper Valtònyc voorlopig niet door België uitgeleverd

door admin
Spaanse rapper Valtònyc voorlopig niet door België uitgeleverd

In Gent was een Europees aanhoudingsbevel binnengekomen voor de zanger Josep Miquel Arenas. valtònyc is zijn artiestennaam. Het hof op de Balearen oordeelde vorig jaar dat de op Mallorca geboren rapper zich schuldig had gemaakt aan verheerlijkingvan terrorisme, het provoceren van de kroon en het met de dood bedreigen van politici. Dit oordeel werd in februari 2018 nog eens bevestigd door het Spaanse hooggerechtshof.

Na zijn vlucht uit Spanje meldde Valtònyc zich in het Belgische Gent vrijwillig bij de politie. Vervolgens werd hij onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter in Gent. De Gentse raadkamer moest afgelopen dinsdag beslissen of de Spanjaard zou worden uitgeleverd, maar stelde de zaak uit tot 3 september. Tot dan blijft Valtònyc vrij onder voorwaarden. Dit meldden de advocaten van de Spanjaard, Simon en Paul Beckaert.

“Ze hebben geen automatische uitlevering geaccepteerd en er moet overlegd worden, dat betekent dat de zaak aan kracht en volume wint en dat er een rechtvaardigheid is waarvan we hopen dat ze onafhankelijk zal zijn”, zei de 25-jarige rapper nadat hij voor de rechter verscheen.

Lees ook: Acteurs, rappers en tijdschriften in beklaagdenbank in Spanje en Tweede Spaanse rapper naar gevangenis voor verheerlijking terrorisme

Dit vind je misschien ook leuk