Duitse toeriste op Mallorca komt Spanje niet in

door admin
Duitse toeriste op Mallorca komt Spanje niet in

Dit blijkt uit een persbericht uitgegeven door de regionale regering. Agenten die op het vliegveld van Palma de Mallorca aangekomen reizigers controleren hielden haar aan en ontdekten dat zij niet over een geldige rechtvaardiging van haar aanwezigheid op het eiland beschikte. De vrouw werd direct terug naar Duitsland gestuurd.

De afvaardiging van de regionale regering herinnert er in het persbericht opnieuw aan dat de nationale politie en de Guardia Civil de veiligheidscontroles op de Balearen blijven voortzetten in havens, luchthavens en wegen. Uit gegevens verstrekt door de Guardia Civil blijkt dat zaterdag 559 passagiers op het eiland zijn aangekomen en 511 personen zijn vertrokken met de in totaal 22 vluchten die operationeel zijn. Van deze vluchten waren er 16 nationaal (8 aankomsten en 8 vertrekken). Zes andere vluchten waren internationaal (3 aankomsten en 3 vertrekken). 

De drie vluchten uit het buitenland op Palma landden deze zaterdag werden alle gecontroleerd door de politie. De 164 passagiers moeten allemaal 14 dagen in quarantaine en kunnen hun huis of verblijf alleen verlaten voor essentiële zaken zoals boodschappen doen. 

Op Ibiza kwamen 166 reizigers aan met vijf vluchten en 152 passagiers verlieten het eiland op eveneens vijf vluchten. Op Menorca kwamen 42 mensen aan en vertrokken 26 personen met in totaal vier geprogrammeerde vluchten. 

Gedurende de Staat van Alarm zijn in totaal 69 passagiers zonder reisrechtvaardiging die aankwamen op een van de Balearische eilanden teruggestuurd naar hun land van herkomst.

Dit vind je misschien ook leuk