Spanje kan opnieuw grenzen sluiten voor toeristen als besmettingen toenemen

door admin
Spanje kan opnieuw grenzen sluiten voor toeristen als besmettingen toenemen

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, liet tijdens de persconferentie weten dat de grens voor Spanje ligt op minstens 50 positief geteste mensen in een week per 100.000 inwoners. Later lieten bronnen vanuit het Spaanse ministerie aan de krant El Confidencial weten dat beide landen nog in gesprek zijn met andere EU-landen en met Brussel over waar de grens precies moet worden getrokken. Vooral met het oog op de verschillende uitbraken die deze week in Spanje werden gemeld.  

Risico op COVID-19 blijft bestaan totdat vaccin er is

Heiko Maas was gisteren in Valencia voor een overleg over deze onderwerpen met zijn Spaanse tegenhanger, Arancha González Laya. Maas liet weten er alles aan te willen doen dat Duitsers kunnen genieten van een vakantie in Spanje. Daarom deden beide ministers een beroep op de verantwoordelijkheid van de toeristen om ‘veilig vakantie te vieren’. “Zolang er geen vaccin is, blijft het risico op besmetting bestaan en kunnen we geen volledige garantie geven dat reizen 100 procent veilig is,” aldus Maas.

Nieuwe noodtoestand in Spanje niet uitgesloten

De Spaanse Minister van Buitenlandse Zaken bevestigde de woorden van Heiko Maas: “Het is mogelijk dat Spanje een stap terug doet in het toelaten van toeristen als blijkt dat het aantal besmettingen snel oploopt.” RTVE schreef gistermiddag dat de woordvoerder van de Spaanse regering, María Jesús Montero, meldde dat Spanje op korte en middellange termijn niet van plan is om opnieuw de noodtoestand af te roepen. Toch liet ze weten dat als de situatie ineens drastisch verandert, een nieuwe invoering van de noodtoestand niet uit te kunnen sluiten.

Geslaagde pilot Duitse toeristen naar Mallorca

De Duitse minister vertelde dat Spanje inmiddels aan alle eisen voldoet om zo veilig mogelijk vakantie te kunnen vieren. Dit werd onlangs bewezen nadat de eerste Duitsers op 15 juni naar de Balearen vlogen om als een van de eerste toeristen de veiligheidsprotocollen op de vakantie-eilanden uit te proberen.

Dit vind je misschien ook leuk