Totalán wil een museum openen als eerbetoon aan peuter Julen

door admin
Totalán wil een museum openen als eerbetoon aan peuter Julen

Ruim driehonderd specialisten werkten bij toerbeurt om de peuter te bereiken. Hiertoe werd 84.000 ton aarde verplaatst en uiteindelijk wisten mijnspecialisten uit Asturië bij Julen te komen die op 71 meter diep in de aarde zat. Autopsie wees uit dat hij op de dag van zijn val op 13 januari aan zijn verwondingen is overleden.  

Volgens de krant La Opinión de Málaga wil de gemeente van het kleine dorpje bij Málaga wil nu een museum openen om niet alleen eer aan het jongetje te betonen, maar ook aan de reddingswerkers en de inwoners van het dorp, die dagenlang in touw zijn geweest om de reddingswerkers van eten, drinken en onderdak te voorzien. 

Volgens burgemeester Miguel Ángel Escaño wilde de gemeente al een archeologisch park in de zone openen omdat daar resten te vinden zijn uit de Jonge Steentijd. Werkzaamheden hiervoor zouden van start gaan in januari, maar vanwege het ongeluk van Julen werden deze tijdelijk opgeschort. 

Inwoners van het dorp willen eveneens een monument plaatsen voor de Centrale Brigade van Mijnwerkers die deelnam aan de laatste loodjes van de reddingsactie en een speeltuin aanleggen ter ere van de peuter.

Dit vind je misschien ook leuk