Malaga schrapt Paasprocessies voor tweede jaar op rij voor hele provincie

door admin
Malaga schrapt Paasprocessies voor tweede jaar op rij voor hele provincie

Dit is een grote tegenvaller voor alle broederschappen die vaak maanden van tevoren bezig zijn met de voorbereidingen voor de optochten waar grote, weelderig versierde draagbaren met beelden van Jezus en Maria door broeders door de straten worden gedragen. 

De processies zijn officieel geannuleerd door de bisschop van Málaga. Jesús Catalá laat wel toe toe dat de beelden van alle broederschappen op een speciale manier worden vereerd, zowel in de kerken als in de broederschapshuizen van Palmzondag tot Paaszondag. Hierbij zullen alle veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. 

Ook geen processies voor Sevilla, Cádiz en Granada

Málaga is niet de enige provincie waar de processies zijn afgelast. Op 29 december vaardigde de aartsbisschop van Sevilla een decreet uit om de processies en externe evenementen van de Goede Week in 2021 op te schorten vanwege de gezondheidscrisis door het coronavirus.

De volgende dag deed de aartsbisschop van Granada hetzelfde. Hij werd op zijn beurt weer gevolgd door de bisschop van Cádiz op 8 december. Gezien deze annuleringen was het te verwachten dat de bisschop van Málaga dezelfde beslissing zou nemen. Hetgeen vrijdag is gebeurd.

Dit vind je misschien ook leuk