Romeinse resten te zien in kelder Thyssen Museum in Malaga vanaf 2022

door admin
Romeinse resten te zien in kelder Thyssen Museum in Malaga vanaf 2022

De gemeente van Malaga heeft er samen met het Thyssen Museum alles aan gedaan om de archeologische resten in situ te kunnen tonen aan het publiek. In 2011 werd het Palacio Villalón omgebouwd tot het Thyssen Museum. Op dat moment werden de Romeinse overblijfselen al gevonden. In de loop van de tijd zijn er verschillende keren overstromingen geweest wat natuurlijk funest is voor het behoud van de restanten.

Perfect evenwicht in temperatuur en luchtvochtigheid extreem belangrijk

Deskundigen hebben zich in de afgelopen jaren ingezet om het water zo goed als mogelijk weg te houden van de Romeinse resten. Toch blijkt het nog altijd lastig om op deze plek zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid zo evenwichtig mogelijk te houden. Nu dit bijna is gelukt, buigen deskundigen zich de rest van dit jaar over hoe ze de ruimte zo goed mogelijk bereikbaar kunnen maken voor publiek.

Het gemeentebestuur liet aan de Spaanse nieuwssite Malagahoy.es weten dat dit jaar de laatste hand wordt gelegd aan het toegankelijk maken van de ruimte. De kelder moet onder meer volledig worden geïsoleerd en er moet worden berekend wat de perfecte temperatuur is om deze vondsten optimaal te behouden.

Maximaal 10 personen per groep en met tussenpozen

Dinsdag werd dan ook bekendgemaakt dat een bezoek aan de Romeinse resten onder het Thyssen Museum in groepen zal plaatsvinden van maximaal tien personen per keer. Ook moet er minimaal 30 minuten zitten tussen elke bezoekende groep om teveel schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid te voorkomen.

De gemeente van Malaga verwacht hier in 2021 nog mee bezig te zullen zijn maar liet weten dat bezoekers waarschijnlijk vanaf 2022 de Romeinse overblijfselen kunnen aanschouwen. De verwachte kosten voor het bezoekklaar maken van de ruimte liggen tussen de 300.000 en 350.000 euro.

Dit vind je misschien ook leuk