Stormenreeks en regen markeren ‘puente de diciembre’ in Spanje

door admin
Stormenreeks en regen markeren ‘puente de diciembre’ in Spanje

Op woensdag 7 december begint het in verschillende delen van het land met zeer dichte mist, vooral in Zaragoza, ten zuiden van Huesca, Lleida en delen van Extremadura en Castilla-La Mancha. Naarmate de ochtend vordert, maakt de mist plaats voor veel bewolking. Alleen op de Balearen en de zuidoost kust van Spanje lijkt het zonnig te blijven.

Woensdag begin van veel regen en storm in twee Spaanse regio’s

Het Aemet waarschuwt op woensdag vanaf de middag voor hevige regenval in Extremadura en het westen van Andalusië. In de loop van de avond neemt de regen in hevigheid toe in deze regio’s en kan het lokaal stormen. In de avond geeft het Aemet code geel van vanwege hevige regenval en storm.

De grootste waarschuwing wordt afgegeven op de Canarische eilanden. Vanaf woensdag wordt er hevige regenval voorspeld op La Palma, Tenerife en Gran Canaria. Deze regen zal waarschijnlijk tot en met vrijdag aanhouden.

Het Aemet geeft op woensdag code geel af vanwege hevige regen en wind op alle Canarische eilanden. Ook verwacht de Spaanse weerdienst storm op het eiland La Palma en El Hierro, vandaar dat voor deze eilanden code oranje is afgegeven.

Donderdag regen, windstoten en onweer in groot deel van Spanje

De regen, die zich woensdag nog beperkte tot Extremadura en west-Andalusië, breidt zich vanaf donderdagochtend uit en zorgen voor veel buien en storm verdeeld over de rest van Spanje. In het midden en westen van Spanje gaan deze buien gepaard met onweer. Code geel in verband met regen en harde wind geldt donderdag in de regio’s Andalusië, Asturië, Castilië-La Mancha en Galicië. In Castilië y León en Extremadura geldt zelfs code oranje vanwege hevige regenval op donderdag.

Ook vrijdag wordt het niet veel droger in Spanje. Het Aemet verwacht in principe de hele dag regen, harde wind en onweer in bijna heel Spanje. Alleen lokaal langs de oostelijke kustlijn is hier weinig van te merken.

Dit vind je misschien ook leuk