Spanje, zesde land in Europa met hoogste aantal geannuleerde vluchten sinds mei

door admin
Spanje, zesde land in Europa met hoogste aantal geannuleerde vluchten sinds mei

Dit blijkt uit gegevens van het bedrijf AirHelp, dat juridische ondersteuning biedt bij vertraagde, geannuleerde of overboekte vluchten.

De zomer werd gekenmerkt door diverse stakingen van piloten, cabinepersoneel en luchtverkeersleiders, in combinatie met het gebrek aan luchthavenpersoneel als gevolg van de pandemie. Dit alles leidde ertoe dat deze zomer in Europa veel vluchten zijn geannuleerd of vertraagd. Ook vanuit en naar Nederland. Veel Spaanse vakantiebestemmingen werden door vluchtvertraging getroffen; vluchten van en naar Mallorca, Málaga, Tenerife en Barcelona liepen in juli en augustus de meeste vertragingen van meer dan drie uur op.

Duitsland op nummer een

Volgens de door AirHelp opgestelde Europese ranglijst voert Duitsland de lijst aan met een totaal van 6.107 vluchten op 219.255 vluchten, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (4.486), Italië (2.885), Frankrijk (2.671) en Nederland (2.076), die Spanje voorbijstreven in aantallen geannuleerde vluchten. Na Spanje volgen buurland Portugal, met in totaal 1.366 annuleringen, Denemarken (1.063), Zweden (1.014) en Oostenrijk (721).

Recht op andere vlucht

Passagiers die getroffen zijn door een vertraging van drie uur of meer hebben volgens Airhelp recht op een andere vlucht. Omboeken op een andere vlucht moet gebeuren door de uitvoerende luchtvaartmaatschappij zelf en binnenlandse vluchten kunnen optioneel omgeboekt worden.

Dit vind je misschien ook leuk