Brussel onderzoekt illegale steun gemeente aan Real Madrid

door admin
Brussel onderzoekt illegale steun gemeente aan Real Madrid

De commissie onder leiding van de Spanjaard Joaquin Almunia onderzoekt de toekenning van een stuk land in het noorden van de Spaanse hoofdstad, dat grenst aan het voetbalstadion Bernabeu. Real Madrid verkreeg dit land in 1998. Met deze toekenning zou de club financieel bevoordeeld zijn door de gemeente. Iets dat volgens de regels van de EU niet kan.

Op het betreffende plot van ruim 12.000 vierkante meter wil de club een commercieel centrum met hotels en winkels ontwikkelen om nog meer te verdienen, dan het al doet als een van de best verdienende clubs ter wereld. 

De waarde van het plot lag in 1998 op zo’n 420.000 euro. Dertien jaar later, in 2011 was deze waarde volgens de gemeente meer dan verfijfvoudigd tot een bedrag van een kleine 23 miljoen euro. 

FFP

Zoals alle voetbalclubs in Europa moet ook Madrid voldoen aan de regels voor Financial Fair Play, een initiatief van de UEFA dat het financiële wanbeleid in de voetbalwereld aan banden moet leggen. Vanaf komend seizoen zijn alle voetbalclubs in de Europese competities verplicht zich te houden aan de FFP regels, om hun financiële gezondheid te waarborgen.

Dit vind je misschien ook leuk