Bosbrand in de Zuid-Spaanse regio Axarquía

door admin
Bosbrand in de Zuid-Spaanse regio Axarquía

Volgens de brandweer waren er twee brandhaarden en kon het vuur zich in rap tempo verspreiden vanwege een stevige oostenwind. Een haard was dichtbij de bebouwde kom en de andere in het vlakbij gelegen natuurgebied Sierra de Tejeda.

Van alle 500 geëvacueerde personen, moesten er 88 de nacht doorbrengen in een hotel. De rest kon voor middernacht weer terug naar huis. De bewoners die niet naar huis konden wonen allemaal in het gebied Cruz del Monte. Een bedevaartstocht met 200 pelgrims werd eveneens preventief onderbroken in het naburige dorpje Canillas de Albaida.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel bekend is dat 100 hectare natuur is aangetast door de vlammen. De brandweer is een onderzoek gestart. Dankzij het alerte optreden van de verschillende corpsen op de grond en in de lucht, was het vuur maandagochtend al snel onder controle. Er waren 200 brandweerlieden actief en 18 blusvliegtuigen- en helikopter.

Cómpeta is een bekend dorp in de regio en oefent al jaren een grote aantrekkingskracht uit op toeristen vanwege de ligging op een bergrug, prachtige uitzichten, nauwe straatjes en de witgepleisterde huisjes. Het dorp telt circa 3.500 inwoners waarvan ruim een derde een andere nationaliteit heeft dan de Spaanse. 

Dit vind je misschien ook leuk