Waarom is gebouw in Valencia vorige week ingestort?

door admin
Waarom is gebouw in Valencia vorige week ingestort?

Tot nu toe is er nog onvoldoende bewijs om met een volledig antwoord te komen waarom vorige week het gebouw in de plaats Peñiscola, Castellón instortte. Van de 55 woningen in het gebouw zijn er 18 naar beneden gekomen. Het gebeurde tegen 20 uur, waardoor er slechts drie mensen binnen waren in de ontwikkeling van Font Nova in Peñiscola toen het gebouw plotseling instortte. Een man werd uit het puin gered, terwijl de hulpdiensten de lichamen van een jongen en een vrouw lokaliseerden. Het hele gebouw is ontruimd.

Domino-effect 

Er zijn bouwplannen ingediend bij de politie. Als mogelijke oorzaak is tot nu toe alleen de speculatie over een fout of een defect in het gebouw genoemd. Volgens de gemeentelijke technisch architect lijkt het bezwijiken van een muur in het midden van de constructie een domino-effect te hebben veroorzaakt. Daarom, toen deze muur eenmaal was ingestort volgden de andere. Technici onderzoeken nu of het draagsysteem in de appartementen voldoende was om de drie verdiepingen van de constructie te dragen.

Zware regenval

Het regende die dag behoorlijk. In slechts 40 minuten viel ongeveer 60 liter water per vierkante meter. Dit kan ook een rol hebben gespeeld bij de instorting. De bouwplannen werden in 1989 ingediend bij de gemeente Peñíscola. Dit was echter enkele jaren voor de voltooiing van de bouw.

“Wat er is gebeurd, moet nog worden vastgesteld. Een van de muren verloor zijn stevigheid, waarschijnlijk omdat de fundamenten het begaven. Maar dit zal niet bekend zijn totdat de site is ontruimd’, legt Alberto Rubio uit, de algemeen directeur kwaliteit en wederopbouw bij de regionale overheid van Valencia.

Ximo Puig

De president van de Generalitat Valenciana, Ximo Puig, reisde naar de locatie om de operatie persoonlijk te inspecteren. Hij bedankte ook meer dan honderd brandweerlieden, politiemensen en civiele bescherming die ter plaatse waren. Degenen die hun huis waren kwijtgeraakt door de ineenstorting, kregen ook hulp aangeboden bij het vinden van huisvesting.

Dit vind je misschien ook leuk