The New Yorker bekroont Spaanse Veneno als een van beste series van 2020

door admin
The New Yorker bekroont Spaanse Veneno als een van beste series van 2020

Regisseurs Javier Ambrossi en Javier Calvo zijn het brein achter de inmiddels internationaal bekende tv-serie Veneno. Eind maart waren de eerste afleveringen via Atresplayer Premium te zien in Spanje en medio november besloot ook HBO Max de serie uit te zenden. Veneno vertelt over het leven en de dood van Cristina Ortiz Rodríguez, oftewel ‘La Veneno’, de Spaanse transgenderzangeres en tv-persoonlijkheid.

Succesvol in Spanje

Dat de serie succesvol was, bleek uit het feit dat eerder dit jaar de actrices uit de serie prijzen ontvingen tijdens de uitreiking van de Premio Ondas, die worden gezien als de belangrijkste televisie- en radioprijzen van Spanje. Ook zijn er drie nominaties geweest bij de Premios Feroz.

Succes sloeg ook aan in Amerika

Deze roem bleek echter niet beperkt tot de Spaanse landsgrenzen. De serie is ook aangeslagen in de Verenigde Staten en het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker koos Veneno als een van de veertien beste series van 2020.

The New Yorker beschrijft de Spaanse serie als een dromerige reconstructie van het leven van La Veneno, de transgendervrouw die Spanje entertainde in de jaren ’90. La Veneno wordt volgens het tijdschrift gevolgd tijdens het hoogtepunt van haar carrière en in haar mindere periode daarna. Volgens The New Yorker krijgt de kijker een kijkje in haar leven door de ogen van La Veneno zelf.

Spaanse regisseurs overweldigd door eer van Amerikaans tijdschrift

Dat de Spaanse regisseurs en bedenkers van Veneno blij zijn met de roem en aandacht uit Amerika mag duidelijk zijn. Deze vreugde bleek uit de berichten op sociale media vlak nadat bekend werd dat Veneno deze eer kreeg uit Amerika.

Enkele andere titels die The New Yorker heeft gekozen als een van de beste series van 2020 zijn “The American Barbecue Showdown” (Netflix), “I May Destroy You” (BBC/HBO) en “Harley Quinn” (Originally DC Universe/HBO Max).

Dit vind je misschien ook leuk